Kosmetisk kemi / Airbrushmärken

Feedback på Avantgarde Makeup
05/03/2014
Bästa nagelbordet?!
12/03/2014

Det finns några olika airbrushmärken där ute att välja på. Men vilket airbrushmärke är bäst? Ja, det är ju såklart delvis en smaksak. Främst beroende på vad du är ute efter, å vilka användningsområden du vill använda din airbrush till.

Vilka typer av airbrushfärger finns det på marknaden?
Ja till att börja med kanske vi ska utesluta motivlackering mm, det vi pratar om här är ju airbrush för kosmetiskt bruk. Lite kort om några olika.

Vattenbaserade airbrushfärger
; används oftast till större kroppsmålning. Generellt lätt att ta bort men kan krackelera å bli rätt matta å trista till ytan. Brukar ofta dela sig å måste skakas ordentligt innan. Vissa märken klumpar sig oxå en hel del. Går att bygga in i nagelmaterial.

Alkoholbaserad airbrushfärg; i princip pigment och isopropanolalkohol. Måste skakas mkt noga innan. Denna typ används nästan uteslutande till specialeffektsmakeup / FX makeup Men använd inte direkt på huden oftare än nödvändigt. Torkar ut och är ganska svår att få bort. Men mkt bra till TATS, att applicera på latex mm och kan även användas på tänderna. Airbrushpistolen måste göras rent med ren alkohol (typ isopropanol eller liknande) . Går att bygga in i nagelmaterial.

Silikonbaserad airbrushfärg; Har en jämnare färg och ger en “len” yta. Inte så superkanon för huden dock, att täcka till huden med silikon. Dock har olika märken olika typer av silikon som är olika “bra” för huden. Hållbarheten å resultatet är det inge fel på dock! Går inte att bygga in i nagelmaterial.

Avantgarde Airbrush Makeup; En hybrid och nyhet på marknaden! Organisk naturlig makeup baserad på eteriska oljor, vatten och mineralpigment. Vårdande för huden med naturligt solskyddsfaktor i. Starka pigment funkar både på känsliga ögon som hel kropp, och hår. Är inte så bra att bygga in i nagelmaterial, förutom wrap/silke/glasfiber. Oljorna orsakar ofta släpp.
Självklart INTE testat på djur . Dessutom återanvändningsbara förpackningar!

En bild på lite hur färgpigmenten är;

20140310-194839.jpg
Makeup av Linda Öhrman, Volt Magazine, London.

Sophia Eliases
Sophia Eliases
Hej! Jag är rektor på skolan och är legitimerad lärare med yrkesutbildning från Stockholms Universitet. Jag innehar även Gesäll och Mästarbrev i Nagelterapeut yrket och Makeup Artist yrket. Läs mer om mig som grundare här: https://www.starsofbeauty.se/om/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × fyra =