Om NSOB


Företaget Nordic Stars of Beauty

Välkommen till Stars of Beauty! Vi är en av Sveriges ledande airbrushspecialister inom makeup! Här hittar du både kurser, kortare utbildningar, utrustning och produkter för airbrush! Men vi har även en del annat att erbjuda! Här finns också ett starkt kontaktnät inom skönhet, och där du som uppdragsgivare kan få hjälp med att boka;

* Makeup Artister
* Makeup Artister -Karaktär / Sminköser (Även specialeffeks kunskap)
* Maskörer
* Hårstylister
* Stylister
* Nagelterapeuter
* Hudterapeuter

Vi samarbetar endast med seriösa uppdragsgivare inom alla olika genrer så som till exempel TV, Film, Foto, Tidningar, Shower, Modevisningar, Artister, Maskerad, Teater och privatpersoner. Läs mer om hur Ni bokar under fliken "Boka".

Stars of Beauty är grundat av Sophia Eliases som själv har över 18års erfarenhet av branschen och numera främst undervisar i entreprenörskap och företagande samt sitter i styrelsen i SAHM-The Swedish Association of Hair and Makeup. Mer om Sophia och varför hon startade denna sida och även grundade det svenska airbrushmärket Avantgarde Makeup hittar du under "Grundare".

Vår webshop är nu flyttad till egen sida: Stylistshopen.se. Den är kontinuerligt under utveckling. Saknar ni något eller har önskemål och frågor, kontakta oss gärna!

Registrera er till vårt Nyhetsbrev! Då får ni info om nya produkter, erbjudanden, kurser, utbildningar och rabattkoder i webhopen, men även info om olika samarbeten och projekt inom branschen, så ni inte missar något!

Välkomna!

Om grundaren

Hej!
Jag som grundat detta företag heter Emma-Sophia Eliases, men är allmänt kallad för Sophia. Jag är i grunden utbildad Makeup Artist-lärare samt nagelterapeut-lärare med godkända diplom enligt branschorganisationerna Svenska Estetikers Yrkesförbunds, SAHMs och SANSAs kriterier samt Internationella förbundet I.A. (International Aestehics). Jag har alltid tyckt att det är viktigt med en gedigen utbildning och har noga kollat upp mina utbildningars innehåll och kursmål innan jag slutligen valt vilken jag ska gå, och jag slutar aldrig att vidareutbilda mig!.

Jag utbidade mig som Makeup Artist på Makeup Studion 1999, och valde även till delen för specialeffektsmakeup. Efter något år som frilansande kände jag att jag ville ha lite mer än "bara" smink i mitt bagage, och valde att utbilda mig till Nagelterapeut på Scratch Nails i Stockholm. Jag arbetade på salong, och frilansade om vart annat, och hade återkommande uppdrag från bland annat MTV där jag arbetade som sminkös på "Morning Glory" som sändes i 33 länder! Där sminkade jag förutom programledarna även alla gästande artister som kom från hela världen!

Det var även mycket shower på den tiden, bland annat jobbade jag som ansvarig Makeup Artist på Fröken Sverige, Miss Hawaiian Tropic, Sveriges Man och många andra turnér runt om i Sverige. Min specialitet blev ganska snabbt just TV och Scenmakeup, men jag arbetade även för många privatpersoner genom att bland annat anordna sminkpartyn (i samband med Oriflame) och sminkade även till bröllop och andra fester. År 2001 startade jag mitt egna företag, som då hette ESS Makeup Agency.

2001 vidareutbildade jag mig även som Makeup Artist Lärare på Makeup Studion i Stockholm, efter att redan hållit små föredrag och kurser om bland annat "Att komma i gång som Makeup Artist" och Nagelvårdskurser. Efter utbildningen arbetade jag halvtid som lärare på Makeup Studion i Stockolm, frilansade och drev även då en egen skönhetssalong där jag själv arbetade främst med naglar. Under den här tiden utvecklade jag fler kontakter inom TV och började sminka till många reklamfilmer. Mekonomen, AXA, OBH Nordica, Skogaholm, SF bio, Phillips, bara för att nämna några.. Vad gäller Mekonomen och OBH Nordica har jag varit med och sminkat på nästan alla deras reklamfilmer fram till 2016!Från privat skola till Gymnasie

2007 flyttade jag på grund av kärleken till Västerås, och började arbeta på Västerås Praktiska Gymnasiums Hantverksprogram Stylist. Där arbetade jag främst inom två olika inriktningar; Hantverksprogrammet Stylist och Hantverksprogrammet Skönhetssterapeut, som lärare främst i makeup, manikyr, samt nagelterapeutiska material. Vidare har jag även en hel del gemensamma karaktärsämnen såsom exempelvis försäljning och service, materialkunskap, kultur och stil historia och många fler.. Hösten 2011 gick vi ju som alla över till det nya systemet GY11 och därmed fick våra utbildningar nya namn, så numera heter det i de nya klasserna Hantverksprogramet Hår och Makeupstylist, samt Hantverksprogrammet Hår och Makeupstylist inriktning nagelterapeut. (Phu, långa namn!)

Jag blev direktrekryterad till jobbet 2007 och även om jag kände mig lugn med mina yrkeskunskaper blev jag inkastad rakt in i den gymnisala världen och fick plötsligt lov att arbeta med Skolverkets kriterier och regler, betygsättning och utvecklingssamtal på en helt annan nivå. Vad gör man som mentor och vad har man för rättigheter och riktlinjer när man arbetar med minderåriga? Plötsligt stod jag inför situationer jag aldrig behövt hantera förut. Lärarens roll på en gymnasieskola är helt annan än på en privat vuxenutbildning! Jag kom dessutom in i ett utvecklingsskede och fick vara med och bestämma hur Västerås Stylistutbildning skulle se ut. När jag började fanns det inga kursplaner klara utan bara en struktur. Jag vidareutbildade mig på Stockholms Universitet för att få akademiska kunskaper inom pedagogik och började med 30hp Yrkespedagogik, vilket var fantastiskt lärorikt, nyttigt och spännande. I samband med detta vidareutbildade jag mig även inom naglar och kan i dag arbeta med alla olika typer av material, och utbildade mig till Nagelterapeut Lärare via Scratch Nails Academy.

2011 ändrade jag min firma till Nordic Stars of Beauty ®. Jag saknade ett forum där vi duktiga och välutbildade branchsfolk inom skönhet kunde gå i hop och hjälpa varandra. Diskutera på ett forum, respektfullt dela med oss av jobb vi inte själva kan eller vill ta, och genom att gå i hop under en sida öka våra chanser till fler bra jobb. Tanken va då alltså att vi kan dela med oss och stötta varandra. Numera är Stars of Beauty främst inriktat på att vidareutbilda professionella inom yrket.
 

2012 fick jag tjänsten som Nationellt Utbildningsansvarig på Stylistprogrammet och arbetade med kvalitetsutveckling och för att få likvärdiga program runt om i landet.
Under årens lopp fortsatte jag även vidareutbildat mig inom;
Hår, naglar, makeup, kosmetisk kemi, försäljning och service, härdplaster, arbetsmiljö, säkerhet och ergonomi.
Både Nationellt och internationellt, och för att nämna några skolor och utbildare;

Makeup Studion Eductation
Scratch Nails Sweden
EZ Flow, Nacka Nagelskola
Dermarome
Star Nails
Stockholms Universitet
Folkuniversitetet
CUCCIO
Mälardalens Högskola
David Willis (Studio Vida)
Iryna Giblett

Jag tog även Gesällbrev i Makeup-artistyrket 2012 och senare samma år lanserade jag även mitt egna märke inom Airbrush makeup som heter Avantgarde Makeup. Det är det första svenska airbrushmärket på marknaden och skiljer sig markant från de internationella som finns i dag. Jag saknade ett bra märke inom airbrushmakeup för den frilansande makeup artisten som använder airbrush ofta. Jag saknade något som hade hög kvalité, gav det superfina resultat man vill ha med airbrushmakeup men ändå är bra för huden! Mer om Avantgarde Makeup hittar Ni under en egen sida här.

2014 i juni fick jag äran att bemästra rollen som sektionsansvarig i SEYF (Svenska estetikers yrkesförbund) och där även utbildningsansvarig för makeup men valde sedan med resten av Stylistsektoinen att starta ett eget förbund specialiserat för Makeup branschen, SAHM-The Swedish Association of Hair and Makeup
där jag i dag sitter i styrelsen.

Jag fick mersmak för universitetsstudierna och anmälde mig 2014 till Yrkeslärarutbildningen. 2016 tog jag min Lärarexamen från Stockholms Universitet i och med min långa erfarenhet inom företagande och entreprenörskap fick jag även validera mina kunskaper så att jag blev behörig inom Entreprenörskap i min lärarlegitimation. Efter att ha fokuserat på att utbilda inom skönhet i 17 år kände jag nu att jag ville pröva vingarna i att undervisa i den andra sidan av mina kunskaper, den entreprenöriella och företagsamma sidan. Så i dag arbetar jag även på ekonomiprogrammet på Jensen gymnasium i företagsekonomi, entreprenörskap, privatjuridik och som UF-lärare (Ung företagsamhet).

2017 påbörjade jag min utbildning inom Lärarlyftet i juridik på Lunds Universitet för att så småningom även bli behörig inom juridik. Ett ämne som fascinerar mig och jag alltid tyckt varit intressant och viktigt. En vision är att även kunna lära ut mer om juridiska frågor för småföretagare. 2017 bjöd också på en oväntad framgång. Jag blev nominerad och VANN årets UF lärare i Västmanland för mitt arbete och engagemang som UF-lärare, och fick sedan ett nationellt ansvar på Jensen Education inom Ung Företagsamhet. Därför träffar ni främst min grymt duktiga personal på våra utbildningar även om en del faktiskt fortfarande hålls av mig.

Med Vänliga Hälsningar

Emma-Sophia Eliases
 
sahm_600