Hej!

Jag som grundat detta företag heter Emma-Sophia Eliases, men är allmänt kallad för Sophia.

Jag är utbildad Makeup Artist-lärare samt nagelterapeut-lärare med godkända diplom enligt branschorganisationerna Svenska Estetikers Yrkesförbunds kriterier samt Internationella förbundet I.A. (International Aestehics) Jag har alltid tyckt att det är viktigt med en gedigen utbildning och har noga kollat upp mina utbildningars innehåll och kursmål innan jag slutligen valt vilken jag ska gå.

Det började 1999..

Jag utbildade mig som Makeup Artist på Makeup Studion 1999, och valde även till delen för specialeffektsmakeup. Efter något år som frilansande kände jag att jag ville ha lite mer än “bara” smink i mitt bagage, och valde att utbilda mig till Nagelterapeut på Scratch Nails i Stockholm. Jag arbetade på salong, och frilansade om vart annat, och hade återkommande uppdrag från bland annat MTV där jag arbetade som sminkös på “Morning Glory” som sändes i 33 länder! Där sminkade jag förutom programledarna även alla gästande artister som kom från hela världen!

Det var även mycket shower på den tiden, bland annat jobbade jag som ansvarig Makeup Artist på Fröken Sverige, Miss Hawaiian Tropic, Sveriges Man och många andra turnér runt om i Sverige. Min specialitet blev ganska snabbt just TV och Scenmakeup, men jag arbetade även för många privatpersoner genom att bland annat anordna sminkpartyn (i samband med Oriflame) och sminkade även till bröllop och andra fester. År 2001 startade  jag mitt egna företag, som då hette ESS Makeup Agency.

2001

-vidareutbildade jag mig även som Makeup Artist Lärare på Makeup Studion i Stockholm, efter att redan hållit små föredrag och kurser om bland attat “Att komma i gång som Makeup Artist” och Nagelvårdskurser. Efter utbildningen arbetade jag halvtid som lärare på Makeup Studion i Stockolm, frilansade och drev även då en egen skönhetssalong där jag själv arbetade främst med naglar. Under den här tiden utvecklade jag fler kontakter inom TV och började sminka till många reklamfilmer. Mekonomen, AXA, OBH Nordica, Skogaholm, SF bio, Phillips, bara för att nämna några.. Vad gäller Mekonomen och OBH Nordica har jag varit med och sminkat på nästan alla deras reklamfilmer!

2007  – Flytt till Västerås


Här flyttade jag på grund av kärleken till Västerås, och började arbeta på Västerås Praktiska Gymnasiums Hantverksprogram Stylist. Där arbetade jag främst inom två olika inriktningar; Hantverksprogrammet Stylist och Hantverksprogrammet Skönhetssterapeut, som lärare främst i makeup, manikyr, samt nagelterapeutiska material. Vidare har jag även en hel del gemensamma karaktärsämnen såsom exempelvis försäljning och service, materialkunskap, kultur och stil historia och många fler..

Hösten 2011 gick vi ju som alla över till det nya systemet GY11 och därmed fick våra utbildningar nya namn, så numera heter det i de nya klasserna Hantverksprogramet Hår och Makeupstylist, samt Hantverksprogrammet Hår och Makeupstylist inriktning nagelterapeut. (Phu, långa namn!)

Jag blev direktrekryterad till jobbet 2007 och även om jag kände mig lugn med mina yrkeskunskaper blev jag inkastad rakt in i den gymnisala världen och fick plötsligt lov att arbeta med Skolverkets kriterier och regler, betygsättning och utvecklingssamtal på en helt annan nivå. Vad gör man som mentor och vad har man för rättigheter och riktlinjer när man arbetar med minderåriga? Plötsligt stod jag inför situationer jag aldrig behövt hantera förut. Lärarens roll på en gymnasieskola är helt annan än på en privat vuxenutbildning! Jag kom dessutom in i ett utvecklingsskede och fick vara med och bestämma hur Västerås Stylistutbildning skulle se ut. När jag började fanns det inga kursplaner klara utan bara en struktur.

Jag vidareutbildade mig på Stockholms Universitet för att få akademiska kunskaper inom pedagogik vilket var fantastiskt lärorikt, nyttigt och spännande. I samband med detta vidareutbildade jag mig även inom naglar och kan och arbetar i dag med alla olika typer av material och är även utbildad Nagelterapeut Lärare via Scratch Nails.

Under årens lopp har jag även vidareutbildat mig inom både hår, naglar, makeup, kosmetisk kemi, försäljning och service, arbetsmiljö, säkerhet och ergonomi. Både Nationellt och internationellt, och för att nämna några skolor och utbildare;

Makeup Studion Eductaion
Scratch Nails Sweden
EZ Flow, Nacka Nagelskola
Dermarome
Star Nails
Stockholms Universitet
Folkuniversitetet
CUCCIO
Mälardalens Högskola
David Willis (Studio Vida)
Iryna Giblett
KTH
Lunds Universitet
Lilly Nails Academy
Global Laser Academy

2011 Namnbyte och start av Stars of Beauty

ändrade jag min firma till Nordic Stars of Beauty ®. Jag saknade ett forum där vi duktiga och välutbildade branchfolk inom skönhet kunde gå i hop och hjälpa varandra.  Diskutera på ett forum, respektfullt dela med oss av jobb vi inte själva kan eller vill ta, och genom att gå i hop under en sida öka våra chanser till fler bra jobb. Tanken va då alltså att vi kan dela med oss och stötta varandra i stället för att stjälpa, som jag tycker det förekommer alldeles för mycket av i dag. Varför konkurrera genom armbågar och sänkta priser när vi kan gemensamt öka kvalitén och därmed våra löner? I dag ligger det forumet på facebook i stället vilket var smidigare att administrera.

2012 Startade Avantgarde Makeup

Lanseraing av mitt egna märke inom Airbrush makeup som heter Avantgarde Makeup Det är det första svenska airbrushmärket på marknaden och skiljer sig markant från de internationella som finns i dag.  Jag saknade ett bra märke inom airbrushmakeup för den frilansande makeup artisten som använder airbrush ofta. Jag saknade något som hade hög kvalité, gav det superfina resultat man vill ha med airbrushmakeup men ändå är bra för huden! Mer om Avantgarde Makeup hittar Ni under en egen flik.. I dag är det dessutom fler även traditionella produkter med i sortimentet som läppstift, ögonskuggor, mm

Gesällbrevet!

2012 kunde jag stolt meddela att jag är en av de absolut första i Sverige som klarat det nya Gesällbrevet i Makeup!

2014 – Sektionsansvarig i SEYF

2014 i juni fick jag äran att bemästra rollen som sektionsansvarig i SEYF (Svenska estetikers yrkesförbund) och där även utbildningsansvarig för makeup. En ära och något kul att bita i!. Jag är godkänd av Svenska Estetikers Yrkesförbund som både Nagelterapeutlärare och Makeup Artistlärare. I slutet av året va vi även ett gäng som startade SAHM – Swedish Association of Hair and makeup, speciellt för just Hår och makeupartister.

Stylistshopen.se

2015 startade jag Stylistshopen.s ! Den lilla webshop jag hade från 2013 på Stars of Beauty växte till en egen.

Citystylisterna

2016 startade jag skönhetssalongen Citystylisterna på Linnegatan 1 i Västerås. Vi va ett glatt gäng tjejer då och några är fortfarande kvar i teamet, å så har vi lite nya. Se mer om vilka behandlingar Citystylisterna har och boka tryck HÄR
2016 var även året jag blev legitimerad yrkeslärare från Stockholms Universitet.

2018 Flyttade Stars of Beauty som egen salonng (inte bara skola) in i stora lokaler på Krangatan! Vi va ett tag Västerås största skönhetssalong och skönhetsskola men efter ett tids kämpande i pandemin blev det mindre lokaler och flytt till kopparlunden 2021. Under pandemin passade jag på att plugga juridik och företagsekonomi.

Dubbla Mästarbrev

2019 Sveriges Första Mästare i Makeupartistyrket.

2023 Mästare i Nagelterapeutyrket!

(under uppdatering…)

Med Vänliga Hälsningar

Emma-Sophia Eliases