Ingredienser Avantgarde Makeup ™

AIRBRUSH FOUNDATIONS /BASER / AIRBRUSH FÄRGER / AIRBRUSH ÖGONSKUGGOR & ROUGER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lite beskrivning av några ingredienserna:

Ringblomma; (Calendula officinalis) är en art i familjen korgblommiga växter. Inom folkmedicin och homeopatin bot mot huvudvärk och menstruationssmärta. Utpressad saft från alla blommans ovanjordiska växtdelar kan användas utvärtes med astringerande (blodstillande och lätt sammandragande) effekt som underlättar sårläkning och för behandling av vårtor, liktornar mm. Den är fuktgivande, lugnande, inflammationshämmande och antiseptisk.

Kamomill; Matricaria recutita (synonym Matricaria chamomilla). Kamomill innehåller i ännu högre grad än de flesta av sina släktingar en eterisk (flyktig) olja, framför allt i blomkorgarna. Kamomill användes tidigare som en medicinalväxt på grund av dess upplivande, desinficerande, inflammationshämmande, kramplösande, svettdrivande och värkstillande egenskaper.

Jojoba olja; (Simmondsia chinensis), är en buske som har sitt ursprung kring Sonora- och Mojaveöknen i delstaterna Arizona, Kalifornien, och i Mexiko. Arten är den enda medlemmen i familjen jojobaväxter. Oljan härsknar inte och är känd för att kunna penetrera djupt in i huden och dessutom fungera som bärare för andra aktiva ingredienser in i huden. Den har en viss bakteriehämmande effekt och är mycket fuktighetsgivande. Lämpar sig bra till personer med exem och psoriasis. Den har även en normaliserande effekt för hudens talgutsöndring.

Vetegroddsolja; utvinns ur fröet av vete kärnan , Vetegroddsolja är särskilt hög i oktakosanol. Octacosanol har studerats som en motion och fysisk prestationshöjande medel. Vetegroddsolja är också mycket hög i vitamin E och har den högsta halten av vitamin E av något livsmedel som inte har genomgått före beredning eller vitamin berikning

Linden blomma, Linden blommor är den gängse benämningen får ofta blommor av olika arter av träd i familjen Tiliaceae. Den lind växer i många tempererade områden i Amerika, Europa och Asien. Linden blomma extrakt har använts traditionellt i många behandlingar folkmedicinen. Linden blomma te ofta använts för att behandla magbesvär, ångest, och snuva, och hjärtklappning. I utdraget även används ibland i bad som en anti-hysteri behandling. Modern forskning visar att en av de viktigaste aktiva komponenter i linden, blomman kan inkluderar ämnen som kallas flavonoider. Dessa ämnen är vegetabiliskt pigment som är lösliga i vatten. En av de egenskaper bioflavonoid ämnen tycks vara att de kan bidra upptaget av C-vitamin i kroppen. Den exakta mekanismen genom vilken dessa ämnen ger hälsofördelar, men är inte helt framgår av vetenskaplig forskning. Men bland annat hosta och förkylning, högt blodtryck, sömnlöshet och huvudvärk. För externa behandlingar kan lind blommorna användas för att göra en lotion, en infusion eller en kompress. Den lotion kan användas för att lugna klåda villkor får infusionen hällas i ett badkar som en relaxerande och komprimera kan användas för att behandla ögoninfektioner.

Kaolin, en vit, mycket plastisk lera med flera användningsområden, bestående huvudsakligen av mineralet kaolinit (aluminiumsilikat). Leran kallas även för porslinslera, eftersom dess främsta användningsområde ligger inom tillverkningen av porslin.Man nyttjar också kaolin för tillverkning av finare tegel, inom pappersindustrin (för att skapa en vit och glatt yta), inom kosmetikaindustrin och förr även i mediciner, såsom piller och ströpulver. I kosmetika används den främst för sina absorberande egenskaper.

Johannesört  (Hypericum perforatum), finns i cirka 370 olika släkt arter över hela världen. Johannesört är allmänt känt som ett naturläkemedel mot depression. I denna kosmetika används olje extrakt ifrån johannesört bibehållen i mandelolja. Johannesört olja har en antibakteriel förmåga, minskar irritation och klåda, och har mycket bra mjukgörande egenskaper.

Propantriol, även känt som glycerin eller glycerol är ett kemiskt ämne och utgör den enklaste trevärda alkoholen. Glycerol är en söt, trögflytande, färg- och luktlös vätska som används i kosmetika som konsistensgivare.

Kaprylat / kaprat används primärt i kosmetika som ett uppmjukande medel och emulgeringsmedel för formuleringar. .Det är en ester av kokosnötfettalkohol, kaprylsyra och kaprinsyra.Det förbättrar glidet av många sorter av produkter under applicering och lämnar en icke-fet, mjuk efter beröring. De komponenter som finns i denna ingrediens (kokosnötalkohol, kaprylsyra och kaprinsyra) är allmänt accepterade som säkra, icke-giftiga ingredienser i hår-och hudvårdsprodukter.

MIXVÄTSKA

Destillerat vatten, glycerol, neroliolja
TIPS! Tillsätt några droppar isopropanolalkohol i mixvätskan så blir airbrush makeupen mer vattenfast och torkar snabbare!